dimarts, 20 d’octubre del 2015

INFANTS IMMIGRANTS

Us heu plantejat com us sentiríeu sent un infant immigrant en un país estranger? En un lloc on parlen una altra llengua i amb una cultura i costums diferents? Mantens la identitat del teu país d’origen, adoptes la del nou país o prefereixes una barreja de les dues?

És difícil plantejar-s’ho si no s’ha viscut en primera persona. Moltes d’aquestes preguntes se les fan els propis infants. Un suport en l’acollida d’aquests infants i les seves famílies és essencial pel futur d’aquests nens o nenes.


Ser un infant immigrant pot suposar tenir un risc d’exclusió social o que es faci més difícil la integració? Depenent del país d’origen es pot rebre una situació de rebuig major o menor?

Font: http://www.unicef.es/sites/www.unicef.es/files/informe_abriendo_ventanas_low_0.pdf

En el següent documental podeu conèixer algunes d'aquestes experiències en primera persona a partir de les vivències dels infants quan eren petits i al cap d'uns anys.

Documental 30 minuts- I tu d'on ets?: L'any 1993, el programa "30 minuts" va entrevistar una cinquantena de nois i noies de diferents edats que vivien a Catalunya i eren fills d'estrangers. Ara hem tornat a trobar-nos amb alguns d'ells.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada